BUITEN! ACTIVITEITEN

Er is buiten altijd iets te doen in Ontmoetingspark Buiten!

Buiten is leuk, buiten is gezond, en buiten is gezellig! Vandaar dat er om het theehuis en dierenweide van alles is te doen. Daarmee wordt een bezoekje aan Ontmoetingspark Buiten! ook een sportief of leerzaam uitje. Want wat denk je van diverse buitenspellen, wandel- en fietsroutes in en rond Dronten, en leuke activiteiten voor jong en oud met de buurtsportcoach?

Leefstijl en Gezondheid

Elke laatste dinsdag van de maand is er in het gezellige theehuis ”Binnen bij Buiten” een avond van de Leefstijl en Gezondheid reeks. Een speciale gast gaat dieper in op het onderwerp van de maand. Dankzij een bijdrage van het #Oranjefonds zijn deze avonden gratis en natuurlijk voor iedereen toegankelijk. Lees meer:

https://www.dedronterreporter.nl/thema-avonden-over-gezondheid-en-leefstijl-bij-ontmoetingspark-buiten/

Creatieve ochtend

Elke 3de vrijdagochtend wordt er bij Buiten!  een gezellige ochtend “Creatief bij Buiten!”  georganiseerd. Kom gezellig samen handwerken aan eigen projecten en we helpen elkaar waar nodig. Van 9.30 tot 11.30 uur!

Graag opgeven vooraf via info@ontmoetingsparkbuiten.nl kosten zijn €5 per keer, dit is incl. Koffie, thee en koek!

Wie zien wij op deze gezellige ochtenden?

Aanschuiftafel

Eet je vaak alleen maar zou je graag wat vaker gezellig met anderen samen willen eten, elke 2e donderdag van de maand bieden wij de mogelijkheid om aan te schuiven bij ons aan tafel, “Binnen bij Buiten” op Ontmoetingspark Buiten!

  • Inloop vanaf 17.00u.
  • Samen eten van 17.30 tot 19.00u
  • Kosten zijn € 7,50 p.p. voor een driegangendiner en een kopje koffie of thee.
  • Opgeven uiterlijk de 2de maandag van de maand via info@ontmoetingsparkbuiten.nl of kom gezellig even langs!

Alle ruimte voor jeu de boules

Je hoeft echt niet op vakantie naar La douce France om een echt potje jeu de boules te spelen. Ontmoetingspark Buiten! heeft alle ruimte om de strijd met elkaar aan te gaan. Werp je stalen ballen zo dicht mogelijk bij het kleine houten balletje dat het doel of ‘but’ is. Vergeet daarbij niet om de ballen van je tegenstander(s) met een ferme worp juist weg te tikken. Wist je trouwens dat de winnaar degene is die het eerst dertien punten scoort? Dat getal is niet zomaar gekozen, het is het nummer van het departement Marseille, waar in 1907 de moderne spelvariant ontstond. Neem je eigen set mee of huur ze bij theehuis Binnen bij Buiten.

Poldergolf!

Dit is de poldervariant van Boerengolf.  Exclusief te spelen bij Buiten! In plaats van met een klomp aan een stok en een voetbal, wordt dit spel gespeeld met een laars en een tennisbal. Gewapend met handleiding, routebeschrijving, pen en scoreformulier ga je met je team op zoek naar een aantal doelen rondom het park. Vraag Binnen bij Buiten! naar meer informatie.

Schaken op een levensgroot schaakbord

Amsterdam heeft het Max Euweplein, maar in Ontmoetingspark Buiten! kun je je een van de hedendaagse schaakhelden voelen. Grote kans dat je samen met omstanders nadenkt over de beste volgende zet. Met dit levensgrote schaakbord wordt schaken opeens een teamsport.

Kom op dus naar Ontmoetingspark Buiten! in het centrum van Dronten

Waar wacht je nog op? Kom lekker in het centrum van Dronten buitenspelen, een frisse neus halen en vooral met elkaar plezier maken met schaken, jeu de boules, of een leuke wandeling en fietstocht. Het leukste uitje in de buurt. En na afloop wachten de dieren in de dierenweide op je, en een heerlijke verwennerij in theehuis Binnen bij Buiten.