Dierenpark Dronten

Ontmoet de dieren van Dierenpark Dronten

Het dierenpark in Dronten is de perfecte plek om dichtbij huis in korte tijd veel dieren te ontmoeten. En meer dan dat. Wist je dat De Dierenweide een van de oudste voorzieningen in dit deel van Flevoland is? Al vijftig jaar zijn kinderen, hun ouders en opa’s en oma’s welkom op deze groene plek vlak naast het centrum. In 2022 zijn alle dierenverblijven geheel vernieuwd. Kom mee naar Buiten!

Openingstijden dierenpark

Dagelijks geopend
14.00 – 16.30 uur

Een gezellige beestenboel

Er loopt, scharrelt en vliegt van alles rond in het dierenpark. En de dieren zijn voor iedereen te bewonderen. In de weide zie je herten, alpaca’s, geiten, het Drents heideschaap en shetlandpony’s. De vijver is het domein van allerlei eenden, ganzen en zwarte zwanen. In de volière vliegen en kwetteren vogels in de mooiste kleuren. En lopend over het terrein kun je zomaar een kip of pauw tegenkomen. Kortom, een gezellige beestenboel.

Wat is er te doen

Wat je zeker moet doen, is je ogen uitkijken. Rustig vanaf een bankje genieten van de dieren of loop een beetje rond en leer van alles over de verschillende dieren. Nog leuker is het om de dieren te aaien en voeren. Dichterbij kun je niet komen. Wordt vrienden met de altijd vrolijke geiten. Aai de konijntjes en voel de stress van je af glijden. Bij ‘agenda’ lees je welke activiteiten er worden georganiseerd.

Ken je Priscilla de eend en shetlandpony Pelle al?

Heb je al kennis gemaakt met Priscilla de eend? Hier zit een bijzonder verhaal aan vast. Een vriend van het dierenpark vond op vakantie in Drenthe een verlaten ei. Hij nam het mee naar huis en legde het ei in de broedmachine. Sinds het kuiken uit het ei kwam en liefdevol werd verzorgd, zijn de twee dikke vrienden. En nu woont Priscilla tussen soortgenoten. Als haar mensenpapa haar komt bezoeken, rent ze op hem af. Twee andere dieren die jou graag zien komen, zijn shetlander Lorainne van ‘t Terp en haar veulen Pelle.

Dus je komt? Naar Buiten?

Ontmoeten, aaien, voeren en leren. Redenen genoeg om de Dierenweide van het Ontmoetingspark Buiten! in Dronten een bezoek te brengen. En niet één keer. Het hele jaar door zijn de deuren open en zie je de dieren in verschillende seizoenen. En worden er dieren geboren of is er ander nieuws? Dan vertellen we je dat meteen op Instagram en Facebook. Zo houden we je op de hoogte van het wel en wee van onze dierenvrienden.