Schrijfworkshop

Schrijvend gaan we op zoek naar een nieuwe blik, een nieuwe visie, een nieuw gevoel, misschien wel naar een nieuwe wijsheid. Ervaringen hebben de neiging om te stapelen, bij het oude voegt zich weer iets. Dan wordt het eerdere vanzelf ook weer oud. Hoe kan nieuw werkelijkheid voor ons worden? Wanneer we terugkijken naar het oude, brengen we samenhang in ons bestaan. Er vormt dankbaarheid en nostalgie, door het herkennen van thema's of van lessen die we leerden. We zijn dan zingevend bezig!
Echter, het oude is voorbij en brengt ons in de tijd naar nieuwe ervaringen. Wanneer we schrijven als een kind, helemaal opgaand in het nieuwe dat ons overkomt of dat we tot stand brengen, creëren we een nieuwe wereld. Zo wordt het heden belangrijk, het moment, het NU. We kunnen kiezen welke bril we opzetten wanneer we naar ons verleden kijken: de nostalgische of de actuele….

De schrijfworkshop wordt gegeven door Els Brouwer.

Els is als psychosociaal therapeut afgestudeerd aan de Academie voor Integrale Menswetenschappen en koos als bijvak autobiografisch schrijven. Schrijvend breng je samenhang in je belevenissen, herken je je lot als iets wat bij je hoort, en kom je jezelf op het spoor. Schrijven geeft troost, kracht en vreugde. Het verbindt je met jezelf en de wereld om je heen, geeft antwoord op vragen, maakt verdriet zachter, worstelingen lichter. Essenties komen vanzelf bovendrijven, je hoeft niet te sturen of te controleren. Het is een mooi en zuiver proces. Tijdens de cursussen en workshops autobiografisch schrijven, beschrijf je – op creatieve manieren – fragmenten uit je leven. Schrijfopdrachten helpen je op weg en brengen de stroom van herinneringen op gang. Al doende blijk je veel meer te weten dan je wist! Schrijfervaring is niet nodig. Iedereen kan schrijven. In een groep schrijven en luisteren naar elkaars verhalen is inspirerend. Je bent altijd vrij om je teksten wel of niet voor te lezen.

Graag aanmelden via: aanmelden@ontmoetingsparkbuiten.nl