Gezondheid en leefstijl: Duurzaam omgaan met kleding

Dinsdagavond 27 februari organiseert Ontmoetingspark Buiten! een  inspirerende avond over duurzaam met je kleding omgaan. De lezing begint om 19:30 uur. Toegang is gratis, maar vanwege de beperkte ruimte graag aanmelden via: aanmelden@ontmoetingsparkbuiten.nl of

06 23 37 99 70

De kledingindustrie is één van de grootste belasters van het milieu. Verduurzamen van deze branche is dan ook noodzakelijk. Maar moeten we afwachten tot de grote leveranciers en marktleiders daarvoor actie ondernemen? Of kunnen we op onze eigen kleine plek daar ook iets aan bijdragen?

Duurzaamheid is een groot containerbegrip. Want wat wil duurzame kleding nu precies zeggen? Waar moet je beginnen als je mee wilt werken aan een beter milieu en duurzaam wilt omgaan met kleding?

In de lezing van 27 februari a.s. komt Nanda Otten - Duvekot van Kleur uniek meer vertellen over dit onderwerp. Als imago professional geeft ze kleur en stijladviezen, helpt en coacht ze in de zoektocht naar een eigen kledingstijl die past bij je uiterlijke kenmerken en je persoonlijke kwaliteiten. In de afgelopen jaren is ze geraakt door de grote voetafdruk die de fashion industrie op het milieu heeft. Ze wil mensen daarom in beweging zetten om hier samen wat aan te doen. Dat begint bij bewustwording, maar daarnaast wil ze tijdens de presentatie inspireren en geeft ze praktische tips wat jij kunt doen. Veel kleine bewegingen maken één grote. We zitten nog aan het begin van 2024. Dus wil jij dit jaar duurzaam om (leren) gaan met je kleding, kom dan naar deze praktische en inspirerende lezing.